Tavlor och Posters Boho

Boho-stilen kännetecknas av komfort och stor frihet att kombinera tillbehör. Se hur du dekorerar ditt hem och din lägenhet i boho-stil.

Hur man ordnar en lägenhet i boho-stil?

Boho-stilen beskrivs som avslappnad, bekväm och naturlig. Det kännetecknas av att kombinera samtida former med gamla element. Det visar också en tydlig inspiration från andra kulturer - därav de orientaliska och etniska motiven på tillbehören. Här är några tips om hur du ordnar en lägenhet i boho-stil.

Bohostilen i lägenheten är avsedd för personer som inte gillar att hålla sig till strikta regler och former i arrangemangen. Interiörer som kan skapas med hjälp har en själ och en unik atmosfär råder i dem. Det är ivrigt valt av konstnärer, resenärer och naturälskare. Det finns i lägenheterna hos människor som vill uttrycka sig genom tillbehör eller som att skapa originalkombinationer och arrangemang. Det är viktigt att det är en stil för varje budget - många möbler och tillbehör kan köpas på loppmarknader till ett riktigt lågt pris.

Vad kännetecknar boho-stilen?

Början av boho-stil observerades redan på 1800-talet, men det blev känt i stor skala först på 70-talet under förra seklet. Det sprids bland artister som levde och agerade enligt sina egna regler och mot masskultur. I deras lägenheter fanns det många originalföremål, målningar, gamla möbler, mönstrade tyger och souvenirer från resor till avlägsna länder. Det fanns dock brist på plastartiklar som översvämmade marknaden och var tillgängliga för köp i nästan alla butiker. Boho-stilen gjorde att den sticker ut. Boho-stilen kännetecknas av komfort, frihet, naturlighet och originalitet. Det finns knappast några arrangemangsregler här. Det är tillåtet att kombinera olika former och tillbehör samt modernitet med antiken. Förbehållet är dock att göra det skickligt och undvika överdrift, eftersom effekten kan vara grotesk. Karaktäristiska för bohostilen i lägenheten är:

  • varma färger,
  • uttrycksfulla färger,
  • mönster och motiv inspirerade av folkkonst,
  • moderna dekorationer i kombination med antikviteter,
  • möbler i gammal stil,
  • begagnade föremål,
  • enkelhet och måttlighet,
  • naturliga material,
  • ingen överdrift,
  • originella och unika arrangemang.

Väggar och golv i Boho-stil

I lägenheter i bohostil väljs oftast paneler eller naturligt trä för golvet. Ljusa nyanser föredras. Många väljer också att måla brädorna vita. Det är värt att komma ihåg att golvet i boho-interiörer bara är en bakgrund för hela arrangemanget. Lite mer finns i köket eller badrummet i boho-stil. Där väljs ofta brickor. De flesta väljer ljusa nyanser som är diskreta. Det är dock värt att välja brickor med ett orientaliskt eller etniskt mönster, som - särskilt i badrummet - kommer att vara en prydnad i sig. Väggar i lägenheter i bohostil erbjuder fler alternativ. De flesta väljer att hålla dem i ljusa eller varma färger (honung, rostig orange, matt grön, brun). Det är en perfekt bas för andra väggdekorationer. Fototapeter, tapeter eller klistermärken med orientaliskt eller etniskt motiv är mycket populära. Grafik som visar växter blir också populär. Istället för en fototapet kan en av väggarna målas med intensiva färger. Boho-stil interiörer har fuchsia, orange, röd, gul och turkos. Var dock försiktig så att du inte har för många prickiga färger. Det är värt att lämna dem för tillägg.

Hemmöbler i Boho-stil

Möbler i Boho-stil är ett mycket viktigt element. Det bästa valet är begagnad utrustning som har en historia och en själ. Därför är det bäst att gå till en loppmarknad eller en antikvitetsbutik för bord, byråer, bokhyllor, ett skrivbord eller en skänk. För lite pengar kan du ofta köpa intressanta och unika möbler som bara kräver en liten renovering. Boho-stilmöbler finns också i butiker. Fler och fler företag väljer att skapa bord och byråer som är stiliserade som gamla. Det är därför värt att bläddra i deras kataloger på jakt efter originalutrustning. I interiörer i bohostil bör trämöbler användas. Deras form ska vara enkel, men subtila dekorationer är tillåtna. Många väljer att köpa en säng, soffa eller bord av pallar. Sådana möbler kan tillverkas självständigt eller på specialbeställning.

Hustillbehör i stil med en boho

Boho-stil tillbehör är den mest intressanta delen av arrangemanget. Här har du verkligen råd med mycket. Därför är det värt att kombinera föremål som kanske inte passar ihop vid första anblicken. Tack vare detta får interiören en unik karaktär. Det finns heller inga hinder för att kombinera dekorationer som har modern design med souvenirer eller hantverk. Souvenirer och viktiga föremål bör visas på byråer eller glaslådor. Musiker och artister kan med säkerhet sätta verktygen för sitt arbete i vardagsrummet. Tack vare detta blir interiören mer personlig och kommer att uttrycka dess ägares personlighet. Hemtextilier spelar en viktig roll i bohostil. Sofforna, fåtöljerna och sängen kan inte sakna filtar, kuddar och färgglada överkast. De mest populära är etniska och orientaliska motiv. Det är värt att lägga mattor på trägolv - helst handvävda. Alla hemtextilier i boho-stil måste vara gjorda av naturmaterial (linne, bomull). Intressanta boho-stil hemtillbehör är också olika typer av bilder i ramar eller affischer. De kan presentera abstrakta mönster, men också blommor och etniska motiv. Du behöver inte hänga dem på väggen. De kan placeras på byråer och till och med på golvet. Många väljer också att göra dröm- eller makramfångare. Det finns krukväxter i en boho-stil interiör. De med stora blad väljs främst.

... mer
-45%
-40%
-40%