Fototapeter Tonårsrum

Fototapeter för ett tonårsrum är inte bara en estetisk lösning eller en lösning som skyddar en vägg mot skador. Det är främst en dekoration som en tonåring kan uttrycka sina passioner och skapa en individuell atmosfär i rummet.

Varför är det värt att välja en fototapet till ett tonårsrum?

En fototapet till ett tonårsrum är en mycket intressant och önskvärd lösning som fungerar bra för både pojkar och flickor. Många lösningar, mångfald av grafik, möjligheten att anpassa dem till arrangemanget i hela rummet och den enkla installationen gör dem till en mycket användbar lösning.

Många av bilderna på fototapeterna hänvisar till ungdomsstilen och är ritade med en serietidningslinje. Du kan också hitta retro, industriella och eklektiska förslag. Det finns också föreställningar som hänvisar till tonårings passioner. Design inspirerad av rymd och grafik som hänvisar till sport, arkitektur eller helt enkelt abstrakta kompositioner är mycket populär. Unga fashionistas kan välja mellan olika glamour eller shabby chic stilförslag.

Det är inte värt att välja en fototapet för en tonåring. Det är bättre att uppmuntra barnet att hjälpa till med att skapa projektet och bestämma tillsammans med honom eller henne vilken grafik som bäst presenteras i rummet.

Du behöver dock inte stressa om din tonåring efter sex månader beslutar att han vill ändra kompositionen. Fototapeter är mycket lättare att ta bort än traditionella tapeter, och det tar lite tid att installera en ny. Om du sätter på en självhäftande fototapet kan du ta bort den, fästa den och flytta den till olika platser utan att förlora materialets kvalitet eller vidhäftning. Kom bara ihåg att noggrant välja storlek på fototapet och välja rätt typ som passar behoven i rummet.

Typer av fototapeter

Vid beställning t har kunden möjlighet att anpassa metoden för att förbereda grafiken till sina individuella preferenser. En av parametrarna som kan ställas in är typen av fototapet. Alla typer är gjorda av mycket slitstarkt och skadebeständigt material och enskilda modeller har också speciella egenskaper Du kan välja mellan:

  • tvättbar fototapet - motståndskraftig mot fukt, slitstark och matt, perfekt för interiörer som ofta är smutsiga eller utsatta för fukt. Den fungerar i köket, badrummet eller barnrummet. Du kan rengöra den med en fuktig trasa.
  • självhäftande fototapet - extremt motståndskraftig mot rivning och veck, gjord av matt och självhäftande material. Du kan klistra av och på den många gånger och du kan rengöra den med en torr trasa.
  • fototapet av vinyl - tillverkad av ekologiskt, slitstarkt och matt material som ger väggarna optimal andningsförmåga. Denna lösning fungerar bäst på jämna och släta väggar. En sådan fototapet kan enkelt rengöras med en torr trasa.

Hur anpassar man en fototapet till rummet?

När du väljer en fototapet måste du exakt definiera måtten på väggen som du vill installera den på. I ett sådant fall är det bäst att använda en lasermätare som ger dig de mest exakta resultaten och hindrar dig från att göra ett misstag.

Med dagens utskriftsalternativ kan du beställa fototapeter med mycket specifika mått. Du behöver inte oroa dig för att du efter att ha fått dekorationen måste klippa den själv eller att den blir för liten. Genom att anpassa din beställning kan du exakt definiera måtten på en viss fototapet. Beroende på vald grafik och dina förväntningar kan du också justera bilden på fototapet så att hela grafiken bevaras. Tack vare detta får du ett perfekt matchat projekt vars montering tar bokstavligen ett ögonblick. Och om du väljer en självhäftande tapet behöver du inte ens lim.

På vilken vägg ska du fästa fototapeten?

I ett tonårsrum kommer en fototapet att alltid se bra ut även om det finns flera platser där det är särskilt värt att installera:

  • å väggen bredvid sängen - på detta sätt skapar du en intressant atmosfär i rummet och samtidigt definierar du en avkopplingszon. En fototapet behöver inte vara neutral, den kan tydligt hänvisa till tonåringens intressen;
  • på väggen bredvid skrivbordet - det här är en lösning som gör att du kan utse arbetszonen i ungdomsrummet och också ett sätt att skydda väggen från skador. Även om väggen oavsiktligt stänkts med juice eller kaffe behöver du inte oroa dig - torka bara fototapeten med en våt eller torr trasa;
  • på väggen bredvid speluppsättningen - fototapeter för spelarens rum är en separat grafikkategori men också bland de som är avsedda för tonårsrummet hittar du intressanta förslag som gör att du kan skapa ett intressant hörn för spelet.
... mer