Tavlor och Posters Kontor

Arbetsplatsen ska vara koncentrationsvänlig och bekväm. Se hur du dekorerar ett hemmakontor.

Hur man ordnar ett hemmakontor? Praktiska tips

Ett hemmakontor är främst förknippat med fjärrarbete. Men människor som gillar att skriva, programmera, designa eller göra olika kreativa saker som en del av sina hobbyer bestämmer sig också för att ha det. I sådana situationer är utrymme att arbeta viktigt. Vi rekommenderar dig hur du ordnar ett hemmakontor.

Ett hemmakontor kan ordnas i nästan alla rum. Det bästa alternativet är att ha ett separat rum där du kan ordna en arbetsplats. Människor som har en ledig plats på vinden eller källaren är i en bekväm situation. Det är dock värt att komma ihåg att det inte finns några hinder för att kombinera en arbetsplats med ett sovrum, vardagsrum eller till och med en matsal. Du behöver bara göra det skickligt. Det är därför det är värt att veta hur man ordnar ett hemmakontor.

Hur man börjar dekorera ett hemmakontor?

Innan du börjar planera hur du dekorerar ett hemmakontor måste du välja rätt arbetsplats. Människor som bestämmer sig för att kombinera det med ett vardagsrum, matsal, kök eller sovrum måste komma ihåg att separera dessa två zoner. Det finns flera sätt: en skiljevägg, en skärm, en skiljevägg, en stor bokhylla. Tack vare detta kan du räkna med lite privatliv och en separation av yrkes- och privatliv (särskilt när andra hushållsmedlemmar är i lägenheten under arbetstid). Du måste också matcha ditt hemmakontor till den typ av verksamhet du bedriver. Frekventa webbkamerasamtal kräver tystnad och lämplig bakgrund. Bra belysning bör inte heller glömmas bort. Människor som tar emot kunder måste se till att hemmakontoret ser professionellt ut och har god åtkomst utifrån (att gå igenom hela huset är inte en bra idé). Det är också värt att överväga hur mycket utrymme som behövs för ett hemmakontor. Ibland är allt du behöver ett skrivbord och en fåtölj. Det finns dock människor som behöver ett extra arkivskåp, en bokhylla och till och med ett bord och stolar. Detta är en av de viktigaste faktorerna som påverkar hur man dekorerar ett hemmakontor.

Hur ordnar jag ett hemmakontor?

Det finns många sätt att ordna ett hemmakontor. När du planerar arrangemanget, kom ihåg att det ska bidra till koncentration och inte distrahera uppmärksamheten. Du ska också må bra i arbetsutrymmet, varför dess estetiska värden är viktiga. Ett hemmakontor kan ordnas i vilken stil som helst. Det viktigaste är dock att det ska överensstämma med stilen för hela lägenheten. Det är tillåtet att lägga till element från andra arrangemang, men de kan inte dominera och måste matcha resten av inredningen. Nyckeln till att ordna ett hemmakontor är skrivbordets arrangemang. Den ska placeras nära en naturlig ljuskälla. Många väljer att placera den mot fönstret. Detta förhindrar att solens strålar faller direkt på monitorn. En annan lösning är att placera skrivbordet i sidled till fönstret. Detta gör att du kan se över resten av rummet. När tillgång till en naturlig ljuskälla är omöjlig eller svår bör du se till att arbetsytan är ordentligt upplyst. När du ordnar ett kontor får du inte glömma att arbetsplatsen är ergonomisk. Detta betyder lämpligt:

  • höjden på skrivbordet och fåtöljen,
  • ögonavstånd från monitorn och ljuskällan,
  • kroppsställning när du sitter vid ett skrivbord.

Det bör också finnas tillräckligt utrymme på hemmakontoret för att stå upp eller flytta om.

Hur ordnar man väggar på ett hemmakontor?

Den bästa lösningen är att måla väggarna i en ljus färg. Tack vare detta blir rummet tillräckligt ljust. För att ge interiören en intressant karaktär kan du välja en fototapet, element av natursten eller trä. En metod som inte kräver mycket pengar är att måla en av väggarna i en annan färg. Dock bör intensiva och prickiga färger (t.ex. röd, orange, fuchsia) undvikas. Färgen som gör att du kan slappna av och vila dina ögon är grön. Därför är det värt att se till att element i denna nyans finns på hemmakontoret. En bra lösning är att placera ett blommotiv på en av väggarna (t.ex. skog, djungel, äng).

Tillbehör för hemmakontoret

När du planerar hur du ordnar ett hemmakontor bör tillägg inte förbises. Det här är element som kommer att betona hela arrangemanget och ge rummet ett estetiskt värde. Prydnader måste överensstämma med den stil som dominerar interiören. Det mest moderiktiga tillskottet till hemmakontoret är krukväxter. De gör rummet lite trevligare. Växter placeras bäst på ett skrivbord, fönsterbräda, byrå eller på golvet. På små hemmakontor kan de hänga från taket på speciella blomsterbäddar. Belysning är ett nödvändigt tillskott på hemmakontoret. Dessa är ljuskronor, lampor eller vägglampor som ska matcha utseendet på hela arrangemanget. Du måste placera dem i de viktigaste punkterna i rummet: ovanför skrivbordet, på skrivbordet, mitt i rummet, bredvid skåpet med dokument. Andra tillägg som kommer att fungera på ett hemmakontor inkluderar:

  • målningar på duk,
  • inramade affischer,
  • en bild i en ram med företagets logotyp,
  • en intressant skulptur eller statyett.

Ett dekorativt element på ett hemmakontor kan också vara alla föremål som används för förvaring. Det är därför värt att välja intressanta lådor, korgar och arrangörer.

Hur ordnar jag ett hemmakontor? De viktigaste möblerna

Människor som planerar att ordna ett hemmakontor måste välja de två viktigaste delarna av utrustningen: ett skrivbord och en fåtölj. Den första ska vara justerbar i höjd, medan den andra ska vara gjord av material av god kvalitet och utrustad med alla bekvämligheter för ryggraden (t.ex. en ländryggskudde). En enkel stol kan vara en källa till smärta och problem med rörelsessystemet.

... mer
-40%
-40%
-40%